Recordaj tenis
Inima fiecărei rachete este coarda. Alegerea corectă a corzii și serviciul de înaltă calitate te vor ajuta să obții tot ce este mai bun din joc. Un jucător începător care tocmai învață tenis nu trebuie neapărat să fie conștient de importanța enormă a tipului de coardă. Probabil că vei cumpăra o rachetă de tenis cu un racordaj prestabilit. Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea abilităților, creșterea nivelului jocului și conștientizarea propriilor puncte forte, merită să începi testarea diferitelor tipuri de racordaje. De asemenea, este recomandat să experimentezi diferite tensiuni de racordare pentru a adapta în continuare echipamentul la propriul stil de joc.
Deci, care sunt tipurile de racordaje de tenis? Racordaje naturale, multifilament, poliester, sintetice și hibride sunt disponibile spre vânzare. Fiecare dintre ele are proprietăți diferite care ar trebui să fie compatibile cu stilul de joc al unui anumit jucător de tenis.
Racordajele naturale pentru rachete au cea mai bună rezistență, confort și menținere a tensiunii. Acestea îți permit să controlezi și să simți impacturile, sunt foarte flexibile și opresc bine vibrațiile, dar au o durabilitate foarte scăzută și se rup adesea. Sunt făcute din intestine de vacă și durează până la șapte zile pentru a fi produse. Un astfel de echipament este de cea mai înaltă calitate și este folosit în principal de jucători de top. În prezent, ele sunt utilizate în principal într-un hibrid, adică o combinație de două tipuri de corzi - intestinale și poliester. Fiecare dintre ele este responsabil pentru proprietăți diferite.
Parametrii racordajelor naturale sunt similari cu cei ai racordajelor multifilament. Acestea oferă jucătorului o forță bună de impact, un confort ridicat de joc și protejează brațul de accidentări. Pe de altă parte, nu sunt foarte durabile și nu oferă control total asupra impactului. Va fi o alegere excelentă pentru copii, juniori și începători.
Cel mai des folosit tip de coardă este coarda din poliester și copoliester. Se caracterizează prin durabilitate ridicată, control bun al impactului și rotație. Dezavantajele sale sunt scăderea rapidă a tensiunii și rigiditatea corzilor. Aceste tipuri de corzi vor fi perfecte pentru jucătorii de turneu și amatorii avansați care au nevoie de mai mult control asupra mingii și le place să joace din spatele terenului. Nu este o coardă bună pentru jucătorii de tenis începători care pun accent pe confort și ușurință în joc.
Când vine vorba de corzi pentru începători, sunt recomandate corzile sintetice. Sunt mai ieftine și au parametri medii. Au rezistență puțin mai mică și au mai puțin control al mingii, dar se caracterizează printr-o forță de impact destul de bună, confort mediu și menținerea bună a tensiunii.
O soluție interesantă sunt corzile hibride pentru rachete, care sunt din ce în ce mai des folosite de jucătorii profesioniști din primele poziții ale clasamentului. Rocordajele hibride îți permit să combini cele mai bune caracteristici a două tipuri de racordaje. Datorită acestui lucru, obținem control ridicat, durabilitate ridicată, rotire ușoară în lovituri, precum și confortul jocului.
Fiecare dintre corzi are, de asemenea, propriile sale proprietăți individuale, cum ar fi tensiunea (forța de tensionare a corzii) și grosimea (diametrul). Tensiunea este dată în kilograme. Intervalul mediu este între 20-30 kg. O valoare mai mică înseamnă o forță de impact mai mare, un confort de joc mai bun, dar și un control mai mic al mingii și o mișcare mai frecventă a corzilor și, în consecință, o uzură mai rapidă a acestora. O tensiune mai ridicată înseamnă mai mult control al mingii, dar mai puțină forță și mai puțin confort de joc. Tensiunea corzilor este o chestiune foarte individuală și trebuie ajustată la modul și nivelul de joc al unui anumit jucător.
Grosimea corzii este al doilea parametru care afectează calitatea jocului. Sunt disponibile corzi subțiri și mai groase. Fiecare dintre ele are un efect adecvat asupra forței loviturilor, controlului mingii, confortului jocului și rezistenței corzilor.
Amintește-ți că un racordaj de tenis, ca orice alt echipament, se uzează și trebuie înlocuit. Nu poți aștepta până când materialul este complet uzat și să lași racordajul să se rupă în timpul jocului. De îndată ce observi că loviturile tale s-au înrăutățit, poate fi timpul să înlocuiești racordajul.
Te întrebi cât de des să înlocuiești racordajul de tenis? Profesioniștii fac asta după fiecare joc. Amatorii care joacă o dată sau de două ori pe săptămână pot schimba coarda chiar și după trei luni.
Dacă ai citit toate informațiile furnizate mai sus, atunci ești pe cale să alegi racordajele perfecte pentru tine. Magazinul nostru are o gamă largă de racordaje de toate tipurile. În funcție de nevoile tale, le vindem în pachete individuale, așa-numitele plicuri, dar și la role.
Mai ai îndoieli și nu știi dacă l-ai ales pe cel potrivit? Citește ghidul nostru din care vei învăța cum să alegi un racordaj de tenis. De asemenea, poți consulta personalul nostru instruit care te va ajuta să iei o decizie optimă.