Transport gratuit de la 639 Lei
Transport gratuit de la 639 Lei
Peste 17.000 de produse
Peste 17.000 de produse
Retururi în  30 de zile
Retururi în 30 de zile

Începe-ți călătoria în tenis

Probabil că fiecare dintre noi nu a întâlnit niciodată informații despre marele succes al unor jucătoare de tenis celebre precum Simona HalepHoria Tecău sau jucători din generația mai tânără – Irina Bara și Jaqueline Cristian. Acei jucători au exersat de mulți ani pentru a atinge cel mai înalt nivel. Nu v-au făcut știri ca aceasta să vă gândiți: „de ce să nu încercați să vă jucați”? Pentru unii, un astfel de gând poate fi începutul unor succese, pentru alții o nouă pasiune. Mai jos vă prezint câteva propoziții care vă vor ajuta să vă începeți aventura în tenis.

Tenisul este un sport care, în termeni simpli, implică lovirea mingii în zona de teren a adversarului. Poate fi considerat nu numai ca un sport, ci și ca o formă de recreere. Este o activitate pe tot parcursul anului, jucată pe terenuri acoperite sau pe terenurile în aer liber. Tenisul este unul dintre cele mai populare sporturi individuale din lume, de ani de zile bate recorduri de popularitate mai ales în Statele Unite și Europa. Tenisul implică toate grupele musculare, îmbunătățind astfel condiția fizică. Această disciplină devine o alternativă la sală sau alergare datorită specificului ei.

1. Beneficiile jocului de tenis.

Tenisul este un sport de dezvoltare generală și are un efect pozitiv asupra întregului corp, de la mușchi până la minte. Ne ajută creierul, deoarece necesită gândire tactică, distribuirea loviturilor și distribuirea tacticii și condiția fizică pentru întregul joc. Un joc moderat de tenis vă permite să scăpați de greutate inutilă și să vă sculptați corpul. În timpul unei ore de joc de tenis, ardem până la 600 kcal (bărbați aproximativ 600 kcal, femei aproximativ 420 kcal). Tenisul este un antrenament pe intervale. Apar interschimbabil atât momentele de calm, cât și mișcările rapide cu sprinturi și sărituri.

Activitatea sub formă de tenis îmbunătățește eficiența cardiovasculară și respiratorie, scade tensiunea arterială și scade colesterolul. Tenisul combinat cu antrenamentul de forță modelează perfect silueta, sculptează și subțiază corpul, întărind toate grupele musculare principale – mușchii picioarelor, spatelui, pieptului și stomacului. Antrenamentele regulate ajută țesutul osos, ceea ce face oasele mai puternice. Tenisul te ajută să slăbești, accelerează arderea caloriilor, accelerează metabolismul, dar ceea ce este cel mai important - îmbunătățește întregul aparat locomotor, prin sărituri și întoarceri spontane.

2. Elemente esențiale pentru tenis - pantofi, îmbrăcăminte, rachetă

Probabil te întrebi ce intră în categoria „must have” în tenis. Tenisul este un sport bazat pe alergare, așa că cel mai important element este protecția adecvată a piciorului și stabilizarea solidă a gleznei pentru a evita rănirea articulației gleznei. Merită să alegi pantofi special conceputi pentru tenis, cu talpă mai largă și plată care asigură o mai bună stabilitate. Află mai multe despre alegerea încălțămintei de tenis potrivite din articolul nostru: „Pantofi de tenis - cum să alegi”.

Datorită intensității mari a mișcărilor, merită să te echipezi cu îmbrăcăminte sportivă specială, care să nu oprească transpirația și să nu îți restricționeze mișcările. Atunci când cumpărăm îmbrăcăminte sport, ar trebui să fim atenți la faptul că hainele nu trebuie să fie prea largi. Cu cât bluza și pantalonii scurți sunt mai aproape de corp, cu atât șansele de accidentare sunt mai mici și confortul este mai mare. Când vine vorba de materiale folosite – merită să alegi haine funcționale și îmbrăcăminte sport, care sunt realizate din materiale termoactive. Cel mai mare avantaj al lor este confortul de îndepărtare a umezelii. Datorită acestui lucru, nu există pete vizibile de transpirație pe haine și corpul tău nu se supraîncălzește. A doua soluție sunt hainele din bumbac sau țesături cu amestec de bumbac. În plus, atunci când joci tenis în zilele răcoroase sau într un balon cu aer pe timp de iarnă, merită să ai lenjerie de corp termoactivă. Poți afla mai multe despre alegerea hainelor de tenis potrivite în articolul nostru: “Îmbrăcăminte de tenis – confort și estetică!”

Ultima în lista de bază, dar la fel de importantă este racheta de tenis. Doar la prima vedere, această selecție pare extrem de complicată. Cele mai importante patru lucruri pe care trebuie să le știi la începutul aventurii tale în tenis sunt:

GREUTATEA RACHETEI

Racheta pentru un începător trebuie să fie ușoară. De ce? O rachetă ușoară este mai ușor de manevrat și asta face mai ușor de jucat atunci când învățăm cum să lovim și să ne dezvoltăm tehnica. Echipamentul ușor ne pune mai puțin stres pe mâini. Jucătorii de sex masculin începători ar trebui să caute rachete care cântăresc 270-285 de grame. Pentru femei, și mai ușoare - de preferință între 260-270 de grame.

DIMENSIUNEA CAPULUI

Forța din rachetă este generată în principal din capul acesteia, prin urmare, la început, suprafața acesteia trebuie să fie mare. 100 de inci pătrați (645 de centimetri pătrați) este minim, dar capul mărit ar fi cel mai bun – 102 de inci pătrați (660 de centimetri pătrați) sau 105 de inci pătrați (675 de centimetri pătrați). Cap mai mare înseamnă mai multă putere, cel mai important, o zonă mai mare de impact ideal, evitând mai multe greșeli.

MATERIAL DE FABRICARE

Cea mai sensibilă problemă pentru începători, în principal pentru că are cel mai mare impact asupra prețului. Odată cu o calitate mai ridicată a producției, costul echipamentului este mai mare, dar nu este un fenomen care apare doar în tenis. Rachetele pot fi fabricate din aluminiu, compozit de grafit și grafit. Prima opțiune este cea mai puțin benefică, dacă nu tratați tenisul ca pe o activitate unică. Rachetele din aluminiu sunt perisabile și pun mult stres pe mână. Utilizarea prelungită a rachetelor din aluminiu poate duce la o accidentare care vă va exclude de la a juca tenis. Rachetele de tenis din compozit de grafit se află între – o parte dintre rachetă este din aluminiu, dar elementele cheie sunt din grafit, care are proprietăți mai bune. Sunt mai ieftine decât rachetele complet din grafit. Rachetele din grafit sunt o garanție a unei mult mai mari rezistențe, control, confort al jocului și, ceea ce este poate cel mai important, sănătate. Rachetele din grafit sunt cele mai scumpe, dar în care merită investit, cu certitudinea că nu vor avea un impact negativ asupra sănătății noastre. Cele mai recente modele de rachete din grafit promovate de jucători de top primesc adesea noi tehnologii pentru a le îmbunătăți. Vezi cele mai noi rachete din grafit. Modelele anterioare ale acelorași rachete pot fi cumpărate la reduceri la prețuri mult mai mici. Consultați stocurile curente de rachete din grafit.

DIMENSIUNEA MÂNERULUI

Cunoștințele despre acest lucru sunt importante, indiferent la ce nivel te afli și mulți oameni omit fără să vrea acest aspect. Un mâner corect selectat nu reprezintă doar un risc redus de rănire a mâinii, ci și confortul prinderii și senzația rachetei. Vechea și dovedită regulă este că prinderea corectă este aceea în care degetul arătător al celeilalte mâini se potrivește între eminența tenară a degetului mare și degetul celui mai lung deget al jucătorului. Mărimea mânerului ține cont doar de mărimea mâinii, fără înălțimea jucătorului. Poți găsi informații despre cum să alegi dimensiunea potrivită a mânerului în articolul nostru: „Mărimea mânerului rachetei de tenis - cum se măsoară?”

Află mai multe despre cum să alegi o rachetă de tenis potrivită în articolul nostru: „Rachetă de tenis - ce să iei în considerare atunci când alegi!”

3. Cu sau fără instructor - aceasta este întrebarea

Dacă te întrebi dacă să dobândești singur primele obiceiuri tehnice pe baza observațiilor profesioniștilor sau, să apelezi la sfatul unui specialist, acesta este primul semn că te gândești conștient și înțelept la tenis. Cu siguranță vei simți beneficiile câtorva lecții cu instructorul. Pentru a ușura învățarea și, mai ales pentru buna funcționare a aparatului locomotor în timpul jocului, este mai bine ca decizia de a folosi sprijinul instructorului să fie luată mai devreme, pentru că vă veți economisi timp și nervi atunci când ceva nu va merge conform planului. Instructorul este un observator excelent care îți identifică și îți corectează rapid greșelile într-un stadiu incipient. Așa că, nu te mai gândi la asta și caută un instructor la clubul la care vei merge.

4. Informații de bază și reguli de tenis

Acum câteva teorii despre regulile jocului și despre terenuri în sine. Cu cunoștințele de bază, vei avea o mai bună înțelegere a acestui sport și vei avea, de asemenea, cunoștințele necesare pentru a vorbi cu colegii tăi.

Lungimea terenului este de 23,77 metri, lățimea de 8,23 metri (în cazul jocului individual) sau 10,97 metri (în cazul jocurilor de dublu). În centrul terenului este fileul, cu o înălțime de 91,5 centimetri. În interiorul terenului de joc există linii care desemnează un câmp special - așa-numita cutie de serviciu. Dimensiunile sale sunt 6,40 x 4,12 m.

Există câteva tipuri de suprafețe de teren.

Distingem:

- terenuri de zgură, unde suprafața este acoperita cu praf de cărămidă; Pe o astfel de suprafață se joacă unul dintre turneele de Grand Slam - Roland Garros,

- terenuri de iarbă – următorul turneu de Grand Slam – Wimbledon, se joacă pe astfel de terenuri,

- terenuri dure (beton) sau material special (pardoseală din cauciuc) – Australian Open și US Open se joacă pe astfel de terenuri.

În funcție de suprafață, liniile de teren sunt realizate cu vopsea sau var. Terenurile din zgură (cu praf de cărămidă) sunt cel mai comun tip de teren în România.

Meciul de tenis este împărțit în gameuri și seturi. Pentru a câștiga jocul, trebuie să câștigați patru puncte (respectiv 15-0, 30-0, 40-0, game). Excepția este situația 40-40 (deuce). Din acest moment, jocul se joacă în așa-numitul „avantaj”, până când unul dintre jucători câștigă două puncte de avantaj față de celălalt jucător. A câștiga 6 gameuri înseamnă a câștiga un set. Există o regulă de avantaj de cel puțin două jocuri. La 6 – 6 se joacă tie-break - un joc special până la 7 puncte câștigate, cu avantaj de 2 puncte. Meciul se termină când unul dintre jucători câștigă două seturi. Există, desigur, excepții, de ex. la turneul de Grand Slam masculin trebuie să câștigi cel puțin trei seturi pentru a fi câștigător.

5. Pe locuri, fiți gata, pe teren!

Tenisul este un joc pentru cel puțin doi jucători, așa că odată ce îți găsești partenerul de tenis, este timpul să cauți terenuri în zona ta, să rezervi unul și să începi să joci tenis! Asta este tot ce ai nevoie pentru a începe, astfel încât să te poți alătura familiei de pasionați de tenis. Dacă încerci o dată, călătoria ta în tenis sigur nu se va încheia repede. Acum nu mai este nimic altceva decât să începi să joci.
Pe locuri, fiți gata, pe teren!

Citește mai mult

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

* Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Strefa Tenisa Sp. z o.o. Sp. K.

Produse corelate
Mingi tenis Wilson Tour Premier All Court 4B

Mingi tenis
Wilson Tour Premier All Court 4B

56,00 Lei
42,40 Lei
Salvează 24%
Tricouri bărbați Babolat Exercise Tee Men - Alb
Tricouri bărbați Babolat Exercise Tee Men - Alb

Tricouri bărbați
Babolat Exercise Tee Men - Alb

137,00 Lei
113,90 Lei
Salvează 17%
Mingi tenis Babolat Team Clay 3B

Mingi tenis
Babolat Team Clay 3B

73,00 Lei
52,90 Lei
Salvează 28%
Mingi de tenis copii Babolat Orange (stage 2) 3B

Mingi de tenis copii
Babolat Orange (stage 2) 3B

45,00 Lei
37,40 Lei
Salvează 17%
Ați plasați o comandă în numele unei companii înregistrate de UE, astfel încât în ​​magazinul nostru prețurile pentru comanda dvs. sunt afișate fără TVA. După plasarea comenzii, veți primi o factură cu TVA 0% împreună cu bunurile.